شبکه بهداشت و درمان شهرستان سربیشه

 

 

  

شهرستان سربیشه به مرکزیت شهر سربیشه با مساحتی معادل 8251 کیلومتر مربع در شرق ایران ، حاشیه شمال شرقی دشت لوت و در فاصله 66 km جنوب شرقی شهرستان بیرجند (مرکز استان خراسان جنوبی ) و در محور بین المللی بیرجند- زاهدان واقع گردیده که از شمال و غرب به شهرستان بیرجند ، از جنوب به شهرستان نهبندان ، از شرق به کشور افغانستان  و از شمال شرق به شهرستان اسدیه محدود بوده و طول مرز مشترک آن با کشور افغانستان حدود 110 کیلومتر می باشد. این شهرستان ، تا سال 1382 یکی از بخش‌های شهرستان بیرجند بود که در این سال به شهرستان تبدیل شد .در تقسیمات کشوری شامل 3 بخش: 1- بخش مرکزی شامل دهستانهای غیناب و مومن آباد و شهر سربیشه 2- بخش درح شامل دهستانهای درح و لانو و شهر درح 3- بخش مود شامل دهستانهای مود و نهارجان و شهر مود می باشد .

پیشینه تاریـخی : در کتابهای تاریخی بهارستان ، نزهه القلوب و معجم البلدان از سربیشه و مومن آباد و نهارجان اسم برده شده است و مساجد و آثار کهنه شهر مورد توجه سیاحان قرار گرفته است .

آثار و جاذبه های تاریخی و دیدنی : روستای شگفت انگیز ماخونیک، خانه تاریخی بهاور ،خانه یاوری، مسجد بزرگ چهارده معصوم ، مسجد گنجی ،مسجد پخت ،مسجد تناک بالا، مسجدمود ،خانه محمد حسین فنودی(خوسفی) در فنود ،قلعه کهنه سربیشه ،مجموعه عمارت و باغ مود ، غار چنشت و چهل چاه ،قلعه گزدز،قلعه گلندر،قلعه اسفزار، قلعه تیرانک ، قلعه بیدر(درویش آباد)، غار چهل دختر ، میانکوه ، غار یا کال مرادو ،غار درخت توت، غار کلاته بالا، غار مشوکی و مزار بی‌بی زینب خاتون (کاهی )، مزار سید حامد علوی، چشمه آبگرم گندکان، چشمه آب ترش سربیشه، معدن بازالت منشوری ...

در وجه تسمیه شهر سربیشه گفته شده است چون زمین قسمت جنوب شهر، آبخیز و سرسبز بوده و شهر در مدخل این محل قرار داشته است به آن سربیشه گفته اند اقوال دیگری نیز گفته شده از قبیل سرد بیشه که بدلیل سردی هوا به این نام معروف بوده و به مرور زمان حرف ‹‹د›› حذف شده است . این شهرستان دارای آب و هوای متغییر و نسبتاً سرد است و مشکلات جوی باعث افزایش بیماریها می گردد. راههای ارتباطی روستاههای پر جمعیت آسفالته است با این حال برخی از مسیرهای ارتباطی همچنان ناهموار و خاکی است .

شغل بیشتر مردم منطقه دامداری ،کشاورزی و قالیبافی است که در سال های اخیر به دلیل خشکسالی های پی در پی ،مردم منطقه دچار مشکلات زیادی می باشند. متاسفانه اکثر جمعیت بالای 30 سال این شهرستان بی سواد یا کم سواد هستند که یکی از معضلات در پیشرفت برنامه های بهداشتی می باشد . همچنین بدلیل مشکلات اقتصادی مردم منطقه از تغذیه مطلوبی بر خوردار نمی باشند که این موضوع بر موارد ابتلاء به سوءتغذیه خصوصاً در گروههای آسیب پذیر (کودکان ، دانش آموزان و .....) می افزاید

 

جمعیت کل شهرستان درسال98 39481 نفر است که 24612 نفر جمعیت روستایی و 14869 نفرجمعیت شهری می باشند.                                                         

 /مسابقه-به-مناسبت-روز-زن

  • 1402/06/05 - 10:28
  • - تعداد بازدید: 85
  • - تعداد بازدیدکننده: 85
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
تبریک دکتر بیازی به مناسبت روز داروساز

تبریک دکتر بیازی به مناسبت روز داروساز

 

بنا به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان سربیشه ، به مناسبت پنجم شهریور ماه ، روز داروساز دکتر بیازی پیامی به شرح ذیل صادر نمود.

بسم الله الرحمن الرحیم

پنجم شهریور زادروز حکیم فرزانه،محمد زکریای رازی که روز داروساز نام‌ گرفته است فرصت مناسبی برای یادآوری و تجلیل از نقش مهم و تعیین‌کننده داروسازان در حوزه سلامت است.

ضرورت دارو و داروسازی و نقش آن در تامین سلامت بیماران اهمیت و جایگاه ویژه‌ای دارد؛ این خود بهانه ای است تا همت والای این قشر خدوم دیگر بار ستوده شود.

این روز را به اعضای جامعه داروسازی علی الخصوص داروسازان بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) سربیشه ، که در عرصه نظام سلامت تمامی تلاش خود را صادقانه بکار گرفته و تلاش می‌کنند تا آسایش بیماران را فراهم نمایند ،تبریک عرض نموده وبرایتان از درگاه خداوند متعال آرزوی سلامتی و توفیق دارم.

دکتر حسن بیازی

ریاست شبکه بهداشت و درمان شهرستان سربیشه

  • گروه خبری : گروه های مطالب,زیرسایت سربیشه,زير سايت سربيشه, سايت سربيشه,زير سايت سربيشه
  • کد خبر : 47252
کپی لینک کوتاه خبر:

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی

کلمات کلیدی
سهیلا خوری
خبرنگار

سهیلا خوری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید