مدیریت سلامت محیط و کار ، با سیاستگذاری وارائه خط مشی فنی و تخصصی مربوط به امور پیشگیری، کنترل، کاهش و حذف شرایط و عوامل تهدید کننده سلامت انسان در محیط زندگی و کار و همچنین حفظ و ارتقاء سلامت نیروی کار با ارج نهادن به کرامت انسانی، عدالت اجتماعی و توجه به توسعه پایدار با بهره گیری از مشارکت های مردمی و همکاری های بین بخشی و بکارگیری فناوری مناسب از طریق بکارگیری معیارها ، ضوابط و نظام کارآمد ارائه خدمات به ایفای نقش در نظام سلامت می پردازد.
اهداف اصلی : -پیشگیری، کنترل، کاهش و حذف عوامل تهدید کننده سلامت انسان در محیط زندگی و کار در راستای حفظ و ارتقاء سلامت -حفظ و ارتقاء سطح سلامت نیروی کار از طریق استقرار نظام جامع سلامت شغلی -توسعه خدمات بهداشت محیط و کار و سلامت نیروی کار با دیدگاه عدالت در سلامت -توانمندسازی نیروی انسانی از طریق برنامه های آموزشی و پژوهشی -ظرفیت سازی و توانمند سازی جهت مقابله با بلایا و حوادث غیر مترقبه و همه گیری ها -پایش و ارزشیابی برنامه های بهداشت محیط و کار و سلامت نیروی کار -تعیین اولویت های بهداشت محیط و کار و سلامت نیروی کار در نظام جامع سلامت زیر مجموعه های مدیریت سلامت محیط و کار: گروه سلامت محیط: گروه سلامت محیط با نظارت بر سلامت مواد غذایی در سطح عرضه،نظارت بر وضعیت بهداشت مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و بهداشت اماکن عمومی،نظارت بر آب آشامیدنی سالم و دفع بهداشتی فاضلاب ، بهداشت محیط بیمارستانها دو مراکز بهداشتی درمانی ، مبارزه با دخانیات ، آلودگی هوا ، بهسازی محیط روستا ، شهر سالم روستای سالم ، ارزیابی اثرات زیست محیطی وکنترل عواملی از محیط که به نوعی بر سلامت مردم تاثیر می گذارد با هدف حفظ و ارتقاء سلامت آحاد مردم تلاش می کند تا به این مهم دست یابد. -آزمایشگاه مرجع بهداشت آب و فاضلاب مرکز بهداشت استان: دریافت و آنالیز باکتریولوژیک و فیزیکو شیمیایی نمونه های آب شرب سامانه های آبرسانی شهری و روستایی از جمله وظایف پرسنل آزمایشگاه مذکور می باشد. گروه سلامت کار: مهندسی بهداشت حرفه ای با هدف حفظ ،تأمین و ارتقاء سطح سلامت شاغلین در بخش های مختلف صنعت،معدن، کشاورزی و خدمات پا به عرصه وجود نهاده و با شناسایی عوامل زیان آور محیط کار و ارائه راه کار های کنترلی نقش موثریدر پیشگیری و کنترل مخاطرات ،بیماری های شغلی و حوادث ناشی از کار دارد وتلاش می کند تا با کنترل عوامل زیان آورمحیط کار از بروز نقص عضو،ازکار افتادگی و بیماریهای شغلی در شاغلین جلوگیری نماید ، نظارت وآموزش مداوم صاحبان کارگاهها و کارخانه ها وکارگران نیز درراستای این امر مهم انجام می شود . |
اهداف و شرح وظایف بهداشت محیط: |
1.پاسخگویی به استعلام های ادارات و اتحادیه ها 2. رسیدگی به شکایات در زمینه های مختلف بهداشتی دریافتی از طریق سامانه فوریتهای بهداشتی وزارت بهداشت و تلفن پیامگیر شبانه روزی 3. اقدامات بهداشتی اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی؛ 4. شرکت در طرحهای ملی و کشوری جهت هماهنگی لازم برای پیشبرد اهداف بهداشتی؛ 5. تجزیه و تحلیل آمار و شاخصهای بهداشت محیط بر اساس بازدید از اماکن 6. تشدید کنترل بهداشتی مراکز تهیه و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی بصورت شبانه روزی در تعطیلات ایام نوروز در قالب بسیج سلامت نوروزی 7. طرح تشدید و بهبود وضعیت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی در ساعات غیر اداری 8. کنترل و نظارت به وضعیت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع موادغذایی 9. تشدید بازدید در ماه مبارک رمضان 10. تشدید بازدید در ایام محرم از مساجد و تکیه ها 11. تشدید بازدید از مساجد در دهه غبار روبی مساجد 12. برخورد قانونی با متخلفین امور بهداشتی بر اساس گزارش به دادسرای و همچنین دادگاه تعزیرات حکومتی 13. همکاری با شهرداری و نیروی انتظامی در برخورد با دستفروشان موادغذایی 14. کنترل بهسازی و بهداشت مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و اماکن بین راهی؛ 15. کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش از نظر میکروبی و شیمیایی و به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب منطقه و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه؛ 16. کلرسنجی روزانه و ثبت آن در پرونده کلرسنجی با قید مشخصات ایستگاه کلرسنجی و اعلام نتایج به مرکز بهداشت و ارگانهای مربوطه و در صورت لزوم گندزدایی آب؛ 17. کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعملهای مربوطه؛ 18. اجرای طرح یکنواخت سازی ماده 13 مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی و اخذ مجوز تعطیل اماکن و مراکز از مرکز بهداشت جهت تعطیلی آنها؛ 19. معرفی پیشه وران به آزمایشگاه و صدور کارت معاینه پزشکی جهت آنها طبق دستورالعملهای صادره؛ 20. پلمپ و جلوگیری از فعالیت مراکز و اماکن غیر بهداشتی 21. بازدید از مدارس و مراکز آموزشی و مهد کودکها؛ 22. نظارت بر توزیع بهداشتی شیر مدارس 23. بازدید از استخرهای شنا و حمامهای سونا؛ 24. بازدید از آزمایشگاهها، مراکز بهداشتی درمانی، مطب ها و بیمارستانها از نظر وضعیت بهداشت محیط؛ 25. بازدید از پارکها، ورزشگاهها، ترمینالها و میادین میوه و تره بار،پمپ بنزین و تشکیل پرونده بهداشتی واعلام به سازمانها و مسئولین ذیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب؛ 26. بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با ارگانهای مربوطه؛ 27. سنجش ید در نمکهای خوراکی یددار بطور روزانه و نمونه برداری از نمکهای ید دار و ارسال به آزمایشگاه؛ 28. مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسی کانونهای آلوده و برآورد میزان سم مورد نیاز با توجه به میزان آلودگی و نظارت بر سم پاشی توأم با آموزشهای لازم و طعمه گذاری؛ 29. مبارزه با مصرف دخانیات در اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع موادغذایی 30. بازدید از اماکن متبرکه و مساجد طبق دستورالعملها مربوطه؛ 31. کنترل بهداشتی اردوگاهها و زندانها جهت ساماندهی وضعیت بهداشتی آنها؛ 32. نیاز سنجی و اجرای برنامه های آموزشی 33. آموزش بهداشت جهت کلیه رده ها توام با فعالیتهای روزمره به طور چهره به چهره؛ 34. آموزش بهداشت دانشجویان در مقاطع پزشکی و پیراپزشکی 35. راهنمایی و آموزش مردم و جلب مشارکت عمومی و همکاریهای بین بخشی در زمینه اجرای پروژه های شهر سالم؛ 36. آموزش بهورزان خانه های بهداشت در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی 37. آموزش رابطین بهداشتی که از بین مردم در سطح شهرستان انتخاب می شوند 38. عملیات بهداشت محیط روستاها و کمک جهت رفع معضلات بهداشتی روستاها از قبیل ساخت سرویس های بهداشتی و ... |
|
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر موس:
تغییر فونت:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: