شبكه بهداشت و درمان سربيشه
واحد تغذيه شبكه بهداشت سربيشه مي گويد:نكات مهم تغذيه اي جهت مصرف آجيل در ايام عيد نوروز
صرف آجيل خام به دليل فيبر بالا سرعت جذب قند را كاهش مي دهد كه براي افراد ديابتي مفيد است . اما به آجيل بوداده معمولاً تركيبي به نام مالتو دكسترين به عنوان طعم دهنده اضافه مي شود كه جزء قندهايي است كه سرعت جذب بالايي دارد و مي تواند خطر ديابت نوع 2 را افزايش دهد. آجيلهاي شور گرچه خوشمزهترند ولي نمك آنها باعث بالا رفتن فشارخون ميشود و بهويژه براي افرادي كه بيماريهاي قلبيعروقي دارند، مشكلآفرين است.به همين دليل خوردن آجيل هاي شور در افراد سالم بايد محدود شود و براي مبتلايان به بيماري فشار خون و بيماري هاي كليوي هم كه ممنوع است. آجيل هاي فله كه خصوصاً در شرايط مرطوب نگهداري شده باشند ممكن است آلوده به سمي به نام آفلاتوكسين شوند كه توسط نوعي قارچ توليد مي شود ولي آجيل هاي بسته بندي چون توسط كارخانه كنترل مي شوند دچار اين مشكل نمي باشند. به همين دليل توصيه مي شود از آجيل هاي بسته بندي شده توسط كارخانه ها خريد كنيد. هنگام خريد آجيل به تازه بودن آن دقت كنيد از نشانه هاي كهنه بودن سوراخ در پستهها ،پوكي دانههاي آجيل ، بوي نا ، كپك و كهنگي يا بقاياي حشرات مرده يا زنده درون آجيل است. معمولاً براي پنهان نمودن كهنگي آجيل ها، اين محصول را بصورت بوداده وارد بازار مي كنند . همچنين به رنگ اقلام آجيل دقت كنيد پسته هاي خيلي قرمز ممكن است رنگ شده باشند براي تشخيص يك مشت آجيل را در دستتان نگه داريد و پس از چند دقيقه خالي كنيد، اگردستتان رنگ گرفت، آجيل رنگ شده است.





نظر دهید