واحد بهداشت حرفه ای شبکه بهداشت و درمان سربیشه
تعریف و اهداف سلامت کار :«بهداشت حرفه ای عبارتست از علم و هنر تامین بالاترین سطح سلامت نیروی کار، حفظ و ارتقای سلامتی آنان و حفظ سرمایه از طریق ایجاد محیط کار سالم، انتخاب کارگر مناسب برای هر کار، تطبیق کار با مقتضیات روحی و جسمی کارگران، پیشگیری از حوادث و بیماریهای شغلی و غیر شغلی، آموزش بهداشت فردی و مسائل مربوط به کار،تشخیص زودرس و درمان بیماری ها، و توجه به مسائل و مشکلات کارگران همه مشاغل و افراد وابسته به آنان به گونه ای که هر کارگر قادر باشد با برخورداری از حداکثر سلامتی و رفاه، فردی موثر برای اجتماع باشد
شرح وظایف کارشناس سلامت کار 1- شناخت لازم از وضعیت بهداشت حرفه ای کارگاهها وکارخانجات ، معادن ، مشاغل کشاورزی وخدمات در منطقه وجمع آوری اطلاعات وآمار مربوطه ، برنامه ریزی جهت بازدید واحدهای مذکور در راستای تحقق اهداف بهداشت حرفه ای . 2- همکاری در تنظیم وپیگیری برنامه های اجرائی در زمینه مبارزه با بیماریهای ناشی از کار ، بیماریهای واگیر ،مسمومیتها وسوانح ناشی از کار با همکاری پزشک بهداشت حرفه ای . 3- آگاهی از حدود ملی تماس شغلی عوامل بیماریزا به منظور ارزیابی عوامل زیان آور محیط کار که به نحوی از انحاء به سلامت جسمی ، روانی واجتماعی شاغلین لطمه وارد می سازد . 4- نمونه برداری ، اندازه گیری ، تجزیه وتحلیل وارزیابی عوامل زیان آور و مسائل ارگونومیک در محیط کار وارائه طریق به منظور پیشگیری وکنترل عوامل زیان آور در محیط کار با توجه به استانداردهای موجود . 5- بررسی وشناخت کارهای سخت وزیان آور در حرف گوناگون وبرنامه ریزی در زمینه بهبود شرایط کار ومعرفی شاغلین به منظور انجام معاینات دوره ای 6- آشنائی با اصول مراقبتهای اولیه بهداشتی ونظارت در زمینه ادغام فعالیتهای بهداشت حرفه ای در سیستم بهداشتی درمانی کشور . 7- نظارت وپیگیری در امر توسعه ، تاسیس ، تجهیز وراه اندازی خانه های بهداشت کارگری ومراکز بهداشت کار ونظارت برحسن انجام کار بهداشتیاران کار وپرسنل مراکز مذکور با توجه به آئین نامه ها ودستورالعملهای موجود 8- آشنائی ،آموزش ونظارت کامل در اجرای طرحهای بهداشت حرفه ای (ادغام ، بقا ، بهگر ، صنوف)
فعالیتهای واحد سلامت کار: 1. آگاهی از وضعیت بهداشت حرفه ای محیط کار و شناخت مسائل بهداشت حرفه ای در بخش های صنعت، معدن، کشاورزی، خدمات و... و جمع آوری اطلاعات لازم از سازمانها و ارگانهای زیربط. بازرسی ازکارخانجات و کارگاهها و ،معادن و ... باهدف تامین سلامت کارگران 2. پیگیری و انجام معاینات شغلی کارگران کارگاهها قالی بافی ،کشاورزی ،معادن و کارخانجات 3. نظارت بر فعالیت خانه بهداشت کارگری4 .نظارت بر فعالیت کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار و پیگیری تشکیل کمیته های مذکور در کارخانجات مشمول . 5. صدور تأییدیه بهداشتی با توجه به استعلام ارگانها و سازمانهای ذیربط در مراحل دریافت مجوز. 6. اجرای طرح بقا (بهسازی کارگاههای قالیبافی ونظارت بر بهداشت قالیبافان روستایی) 7. اجرای برنامه بهداشت کشاورزی با هدف تامین سلامت کارگران بخشهای کشاورزی ، دامداری ،پرورش ماهی ،گلخانه و باغات 8. اجرای برنامه ارگونومی در محیط کار 9. اجرای برنامه استقرار سیستم مدیریت سلامت در مدارس و اعطای ستاره ورتبه بندی مدارس 10. اجرای طرح ساماندهی روشنایی در محیط کار 11. اجرای طرح مقابله با صدا در محیط های کار 12. اجرای طرح کاهش و کنترل سیلیکوزیس 13 . برگزاری جلسات وکارگاههای آموزشی وتهیه جزوات، پمفلت و پوستر های آموزشی در زمینه بهداشت حرفه ای نظارت برعملکرد کاردانهاو بهورزان مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت تابعه
|
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر موس:
تغییر فونت:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: